Astazi vreau sa va prezit un concept despre cum pot fi citite gandurile unei persoane, mai precis vocea interioara, cu ajutorul unui dispozitiv electronic.
Ma voi rezuma strict la aspecte concrete, fixe, fara implicarea de substante, medote psihologice sau psihiatrice, care sa te determine sa “gandesti cu voce tare”.


Ideea de baza este dupa cum urmeaza:
Voi aborda tehnica citirii vocii interioare, rezumandu-ma strict la undele radio care parcurg creierul uman si sunt receptionate de un receptor radio care decodifica unda alterata.
Subiectul isi pozitioneaza capul intre emitator si receptor, undele radio care trec prin creier sunt percepute de receptor nu tocmai sub forma armonica, undele capatand o forma usor alterata. Aceste anomalii sunt decodate de softul receptorului si sunt transformate in text, iar mai apoi, tot prin intermediul unui program in voce (text-to-speech).
In primul rand este inregistrat subiectul in timp ce vorbeste sau citeste, scanat fiind de un dispozitiv radio (emitator-receptor). Astfel fiecare cuvant poarta o amprenta unica in ceea ce priveste undele radio care trec prin creier, in consecinta cand persoana vorbeste in gand, prin intermediul unui soft se pot compara datele existente si semnalul radio alterat, acest lucru facand posibila citirea gandurilor. Acest dispozitiv este extrem de util in cazul persoanelor care si-au pierdut abilitatea de a comunica verbal, dar in acelasi timp poate fi utilizat ca forma de RADIO-TELEPATIE. Un alt scenariu ar fi cazul unor persoane bolnave care pot “comunica” cu dispozitivele din jurul lor, doar gandindu-se la anumite lucruri.


Atasat este o imagine, pentru a va face o idee:

Imaginea de mai sus poate fi rezumata la asa ceva:


O alta modalitate este: plasarea emitatorului si al receptorului intr-un singur dispozitiv, astfel receptorul fiind dotat cu un filtru poate decodifica undele reflectate si le poate transpune in text sau voce.
De mentionat faptul ca avem de-a face cu transpunerea spectrului audio in frecvente radio.