Cronometrul “Satisfying Timer”

De curand mi-a venit ideea de a programa un cronometru atipic sub forma unei aplicatii Android.
Acest cronometru cred ca a pornit de la ideea satisfacerii acestei tendinte de a ma sincroniza in timp. In viata reala mereu trebuie sa ne sincronizam activitatile in asa fel incat sa le incadram in intervale de timp aproximativ bine definite. De exemplu daca stim ca trebuie sa prindem un tren la o anumita ora atunci intreprindem toate activitatile de dinaintea plecarii in asa fel incat sa ne incadram in timp: trebuie sa ne sincronizam cu plecarea trenului din gara.


Acest cronometru nu indica tocmai intervalul de timp real ci mai degraba este bazat pe sincronizarea dintre secunde si minute. Este setat ca primul minut sa se scurga normal dupa care atunci cand secundarul indica o anumita valoare aceasta se sincronizeaza cu minutarul si ii schimba valoarea dupa care se reseteaza. De exemplu: daca secundarul indica 1 atunci minutarul se schimba in 2 dupa care secundarul se reseteaza, iar cand indica 2, minutarul se schimba in 3 s.a.m.d.
Astfel desi au trecut 1 minut si 6 secunde, cronometrul indica de fapt 4 minute, se creeaza iluzia ca timpul s-ar dilata. In mod ciudat, cand cronometrul indica de exemplu 30 de minute ai impresia ca de fapt a trecut un interval de timp mai mare.


Va invit sa asistati si voi la aceasta experienta, descarcand aplicatia “Satisfying Timer” de pe Magazinul Play.