Invata Germana ABC

Despre Holograme

Astazi va voi prezenta sau mai bine spus: voi descrie, viziunea mea despre cum pot fi generate holograme de la distanta, cu ajutorul undelor electro-magnetice.

Este doar o idee, care mi-a venit spontan in minte si pe care doresc sa mi-l explic din punct de vedere stiintific.
Trebuie sa recunosc faptul, ca nici eu nu stiu daca ceea ce voi descrie aici chiar exista sau se poate infaptui, dar este o idee care m-a pus pe ganduri. Nu este ceva foarte important pentru mine, stiu ca exista deja tehnologia crearii hologramelor (nu stiu cum functioneaza, dar cred ca implica lasere).

Ma voi rezuma la undele radio.
Iata explicatia mea in ceea ce priveste hologramele.

Este nevoie de cel putin doua emitatoare de unde radio: ori ambele pe orizontala, ori ambele pe verticala, ori un emitator care difuzeaza unde radio pe verticala si celalalt pe orizontala. De fapt, nu conteaza, important este sa se intersecteze fluxurile de unde radio.

Electronii aflati in miscare, in cadrul undei radio, oscileaza pe o anumita frecventa. M-am gandit ca electronii pe aceeasi frecventa, daca se ciocnesc intre ei, emit lumina. Nu stiu cu cati Coulombi trebuie incarcate aceste unde radio, dar cred ca este posibil.

Astfel daca se realizeaza o matrice bidimensionala de unde radio pe mai multe frecvente care se intersecteaza cu o alta matrice de unde radio, cu frecvente identice, rezulta o holograma tridimensionala. Prin modelarea undelor radio (variatia frecventelor) se poate realiza o holograma animata tridimensionala.

Problema este ca trebuie sa existe aceste emitatoare de unde radio, care pot veni ori din spatiu (de exemplu dintr-un satelit) sau pot de exemplu ca armaturile din peretii unei incaperi sa joace rolul unor antene care difuzeaza unde radio.

Este doar o idee, nu stiu (si nici nu cred) ca ceea ce am scris aici se poate aplica in realitate, tocmai de asta se incadreaza in categoria stiintifico-fantasticului.

Multumesc ca ati citit. Nu am chef sa mai desenez (as fi postat si un desen, pentru a avea o privire de ensamblu asupra ecestei idei), dar cred ca ati inteles. Cred ca ati inteles acest non-sens!
holograma Sci-Fi

Nu pot sa dorm, si mi-am amintit de aceasta postare. Daca am o idee si nu o notez undeva, uit! De altfel nu le notez cam niciodata.
Revin cu o alta abordare, de fapt o alta versiune, care are in vedere emiterea undelor radio in cadrul carora electronii se deplaseaza cu viteze care nu sunt egale. Astfel se poate realiza o holograma, pe acelas principiu, insa cu un singur emitator. Electronii mai rapizi se vor ciocnii de electronii mai lenti la anumite distante si rezulta acelasi lucru, descris mai sus. Poate postez un desen candva.

Daca site-ul va este ultil, de acum puteti dona pentru intretinerea acestuia.


Invata Germana ABC
Instaleaza aplicatia
Invata Germana ABC offline
Click pe imagine
pret: 3 euro
Invata Germana ABC