Astazi va propun un nou experiment. Este vorba despre o viziune futurista despre cum am putea trai in armonie cu ceea ce are sa ne ofere natura, intelegandu-se prin acest lucru faptul ca putem exploata energia naturii in asa fel, incat sa n-o distrugem. Astfel de exemple de surse de energie sunt spre exemplu energia solara, energia eoliana, energia cinetica a apei (hidrocentrala) si energia nucleara. Aceastea imi vin in minte momentan, probabil mai sunt si altele. Unele dintre aceste surse de energie sunt sigure si curate, dar spre exemplu cea nucleara poate deveni instabila si are efect contaminator.


Ce ar fi daca am putea de exemplu sa extragem energia unui copac, cat timp acesta inca este viu?
Iata un exercitiu de imaginatie:


Daca am introduce un electrod de cupru in trunchiul copacului si un electrod de fier in sol, conectand cei doi electrozi la un voltmetru (sau multimetru), vom observa o diferenta de potential de cativa volti.
Daca am reusi sa legam in paralel mai multe astfel de sisteme, am putea culege o cantitate suficienta de energie pentru a alimenta un dispozitiv mobil sau poate chiar un corp de iluminat compus dintr-un led sau mai multe. Acest sistem ar fi extrem de util si ar face parte din orice trusa de drumetie.
Am atasat o imagine, care indica teoria din spatele acestei idei.