Invata Germana ABC

Buna seara all!


Astazi vreau sa expun o ideea care mi-a venit spontan si care nu stiu daca are vreun sens sau daca se poate infaptui.

Ma gandeam ca din moment ce un buzzer piezoelectric emite sunet, primind energie electrica de la baterie, s-ar putea adapta un astfel de sistem si invers.

Iata, teoria mea:

Daca plasezi un buzzer piezoelectric intr-un mediu abundent in unde radio si ii conectezi de exemplu un LED sau alt consumator, datorita electronilor care se ciocnesc de piesa piezoelectrica acesta genereaza energie electrica.

Eu fiind un visator imi plac solutiile cat mai simple, dar practice si utile. De exemplu daca plasezi cateva elemente piezoelectrize (ma refer aici la acele buzzere) langa un router Wi-Fi, si ii conectezi un LED, practic obtii o sursa de lumina gratuita. Routerul Wi-Fi este mereu functional si emite unde radio, chiar daca nu este conectat niciun dispozitiv la el.

Undele radio, acestea exista in zilele noastre chiar si in cele mai ostile locuri, cum ar fi in munti, unde, din pacate stim cu totii ca nu exista nici macar semnal radio pentru telefon. Datorita satelitilor, care furnizeaza nu doar internet, dar si televiziune prin satelit etc. suntem inconjurati de unde radio.

Inchipuiti-va ca plasati mai multe buzzere cu LED-uri in jurul unui router Wi-Fi si astfel faceti economie de lumina, intru-cat aceste LED-uri (ce bine ar fi) sa lumineze.

Solutia asta nu este tocmai energie gratuita, evident platesti pentru instalarea routerului, internet etc., dar in timp cred ca se merita.

Este doar o teorie, sa ma ierte Dumnezeu daca graiesc prostii, dar am tinut neaparat sa impartasesc cu voi aceasta idee.

Multumesc ca ati citit!
Mai jos aveti o poza cu un astfel de buzzer:

Daca site-ul va este ultil, de acum puteti dona pentru intretinerea acestuia.


Invata Germana ABC
Instaleaza aplicatia
Invata Germana ABC offline
Click pe imagine
pret: 3 euro
Invata Germana ABC