Astazi va voi prezenta o ideee cel putin interesanta, daca nu, chiar realizabila.
Este vorba despre un sistem format din cateva componente (nu prea complicate), care va vor da posibilitatea de a zbura.


Este nevoie in primul rand de heliu, sub forma gazoasa. In doilea rand este nevoie de un sistem care sa fie capabil sa incalzeasca si sa raceasca heliul aflat intr-un rezervor flexibil (de exemplu un material textil) etans care sa fie conceput in asa fel, incat sa poata fi prinsa pe spatele unei persoane (ca un ghiozdan).
Acest rezervor (sau sac) este umplut cu heliu si este inconjurat de o conducta din plastic (practic un tub flexibil) care sa transporte apa calda, rece, fierbinte dupa caz.
Daca dorim sa ne ridicam atunci marim temperatura heliului din sac si daca dorim sa coboram, atunci scadem temperatura. Practic plutim in aer, iar controlul il obtinem exact in modul in care am inota in apa si prin reglarea temperaturii apei din sistemul de incalzire/racire.
Ce se intampla? Nu stiu!


Daca marim temperatura heliului acesta isi scade densitatea, asta insemnand ca pluteste intr-un gaz cu densitate mai mare cum este aerul. Cu cat temperatura heliului este mai mare cu atat creste diferenta densitatii dintre cele doua medii si astfel ajungem la performanta de a zbura (pluti).
Este foarte important de precizat faptul ca heliul este inflamabil, deci atentie la cum reglam temperatura, trebuie gasit un echilibru intre inaltimea la care dorim sa ne ridicam, greutatea corpului si temperatura heliului in asa fel incat heliul sa nu atinga o temperatura prea ridicata.
ATENTIE! Este doar o terie, nu am testat-o si s-ar putea sa nu functioneze!


*Eventual se poate simula gravitatia de pe satelitul natural al Terrei sau al planetei Marte.

Daca site-ul va este ultil, de acum puteti dona pentru intretinerea acestuia.


Invata Germana ABC
Instaleaza aplicatia
Invata Germana ABC offline
Click pe imagine
pret: 3 euro
Invata Germana ABC