Dupa cum spuneam intr-un articol precedent sunt lucruri in lumea asta care par a fi incredibile, unele chiar sunt pura fictiune altele sunt scamatorii si bine inteles unele sunt chestii serioase, cum ar putea fi si acest proiect imaginar realizat de mine si care nu stiu inca daca functioneaza, intru-cat nu am trecut la materializarea lui.

Am atasat un desen care seamana cu “incarcatorul fosfor fotovoltaic” simplu dintr-o alta postare, dar se deosebeste de acesta prin faptul ca putem face uz si de lumina emisa de LED-ul din incinta, “scapata” printr-un orificiu care poate de exemplu incarca o celula fotovoltaica de mici dimensiuni.
Cum functioneaza acest dispozitiv?

Ideea de baza este prelungirea duratei de functionare a intregului sistem electronic.

Supercapacitorul sau bateria reincarcabila este incarcata in prealabil si este inserat/a in circuit. Ignorati dioda (6) pentru ca nu are rost sa va explic ce face, din moment ce face exact ce trebuie sa faca. LED-ul (5) lumineaza atat celula fotovoltaica, dar si placa fosforescenta, lumina este absorbita de catre celula fotovoltaica atat din partea LED-ului, cat si din partea placutei fosforescente, care reemite lumina absorbita. La baza acestui sistem se afla o fanta prin care lumina “pierduta” poate fi reutilizata eventual prin expunerea unei alte placute fotovoltaice de dimensiuni mai reduse.
Retineti ca acest dispozitiv este un simplu exercitiu de imaginatie si nu pot garanta, daca functioneaza in realitate sau nu.

Daca site-ul va este ultil, de acum puteti dona pentru intretinerea acestuia.

Thank's for reading! If you like Science Fiction stuff please check out my other posts at: Sci-Fi Blog by Manasse